اخبار

امروز یکشنبه 1 دی1392

 

 

منبع:ایسنا

 

دومین جلسه مجمع کارآفرینان برتر کشور امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این جلسه تعدادی از مدیران عامل و مسوولان واحدهای بزرگ تولیدی و صنعتی کشور حضور داشتند. همچنین وزیر صنعت،‌معدن و تجارت نیز با احمد دوست حسینی، قائم‌مقام خود و محسن صالحی‌نیا، معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این جلسه حاضر شد.

 

ضرورت تقویت صادرات به آفریقا

یونس ژائله، صادرکنندگان صنعت غذای کشور در این جلسه با اشاره به اینکه ظاهرا گفته می‌شود تحریم‌ها در حال لغو است اما باید خود را برای شرایط سخت‌تر آماده کنیم، افزود: مهم‌تر از تحریم‌های خارجی تحریم‌های داخلی هستند که باید برداشته شوند. دغدغه صادرکنندگان به جای تقویت حضور در بازارهای خارجی، صرف مسائل پیش پا افتاده مانند تعزیرات حکومتی و غیره شده است.

او با اشاره به اینکه هنوز بخشنامه‌های ارزی شفاف‌سازی نشده‌اند، گفت: به همین دلیل صادرکنندگان در قراردادهای سال 2014 خود با ابهام روبرو هستند.

وی افزود: بسیاری از کشتی‌های ما در بندرعباس خوابیده‌اند و راه نمی‌افتند. در حالی که بازار آفریقا بهترین بازار برای ما است و ظرفیت زیادی دارد و می‌توانیم حجم زیادی مواد غذایی و سیمان را به این بازار صادر کنیم.

ژائله گفت: باید مشکلات مربوط به حمل و نقل کشور حل شود. در شرایطی که صنعت ساختمان در کشور خوابیده است این صنعت در آفریقا فعال بوده و ترکیه نهایت استفاده را از بازار صنعت ساختمان آفریقا می‌برد.

وی افزود: متاسفانه خلف وعده‌های رخ داده در جریان مذاکرات بین‌المللی باعث شده تا پرستیژ ایران در عرصه بین‌الملل پایین بیاید. این درحالی است که مسوولان باید اگر در سفرهای خارجی وعده‌ای به طرف مقابل می‌دهند حتما آن‌را اجرایی کنند.

وی با اشاره به اینکه کارخانه‌های آردسازی با 30 درصد ظرفیت خود در حال کار هستند، گفت: این اتفاق در حالی رخ داده که عراق و افغانستان حجم زیادی آرد از فیلیپین و اندونزی وارد می‌کنند. در حالی که ما به عنوان کشور همسایه باید آرد عراق را تامین کنیم.

 

بازارچه‌های مرزی جمع شوند

امیری، مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه صنایع الکترونیک نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تجارت و صنعت واقعی در ایران هزینه‌های به مراتب بیشتری نسبت به تجارت غیر واقعی دارد، گفت: متاسفانه سوءاستفاده‌های زیادی از بازارچه‌های مرزی می‌شود. از این مناطق کالا با کارت‌های بازرگانی نامعلوم وارد می‌شود.

وی افزود: بهتر است واردات کالا از بازارچه‌های مرزی حذف شود و به جای آن بخشی از مالیات تجارت واقعی کشور به صورت یارانه به مرز‌نشینان پرداخت شود. این بهتر است از آن است که اجازه رونق تجارت غیرقانونی را در بازارچه‌های مرزی بدهیم.

امیری گفت: متاسفانه در کمیسیون ماده یک به منظور تعیین تعرفه‌های واردات از تجربیات تولیدکنندگان باتجربه استفاده نمی‌شود.

 

چرا جهان سومی شده‌ایم؟

عسگریان، فعال صنعت شیشه در این جلسه با بیان اینکه در شرایط فعلی نمی‌توان سرمایه‌گذاری را براساس برنامه‌های بلندمدت انجام داد، گفت: سرعت عمل در اجرای امور بسیار پایین است و آنقدر در اجرای بخشنامه‌ها و مصوبات کند عمل می‌شود که بعضا طرح‌ها از توجیه اقتصادی خارج می‌شود و به همین دلیل ما به کشوری جهان سوم تبدیل شده‌ایم.

او با اشاره به اینکه تکلیف بدهی‌های ارزی همچنان مجهول است، گفت: این وضعیت هم به ضرر دولت و هم به ضرر بدهکاران است. از سوی دیگر بخشنامه‌ی دولت درباره‌ گشایش ال‌سی با 30 درصد هنوز اجرایی نشده است.

 

ورود یک سرمایه‌گذار آلمانی به ایران

قصاعی، فعال صنعت چینی و بلور نیز با اشاره به اینکه هنوز 80 درصد از صنعت کشور دولتی است و باید به سمت خصوصی‌سازی برویم، گفت: شب گذشته یک سرمایه‌گذار آلمانی وارد ایران شد اما هنوز نمی‌دانیم که وی در آستانه تعطیلات کریسمس به دنبال انجام چه کاری در ایران است. امیدواریم وزیر صنعت وی را در این زمینه راهنمایی کند.

او با بیان اینکه وزارت اقتصاد دارای پنج سازمان وابسته است که هر کدام جلوی تولید سنگ‌اندازی می‌کنند، گفت: نباید طرح‌های توسعه در محدوده‌های قبلی واحدهای تولیدی نیازمند دریافت مجوزهای جدید و طی فرآیندهای طولانی باشد.

 

ضرورت حل مشکلات ایران و آلمان

رجالی، فعال صنعت نساجی و پتروشیمی نیز با بیان اینکه در صورت 10 برابر شدن سرمایه بانک‌های صنعت و معدن و توسعه صادرات حدود 35 تا 38 درصد پول به بخش صنعت تزریق می‌شود که با این کار بخشی از مشکلات نقدینگی واحدها حل می‌شود، گفت: درخواست ما از دولت این است که هرچه سریعتر روابط دولتی ایران با آلمان بهبود یابد و بخش خصوصی دو کشور نیز همکاری‌های فی‌مابین را گسترش دهند.

وی گفت: به نظر من اگر مشکلات ما با آلمان حل شود کل مشکلاتمان با اروپا حل می‌شود. ضمن اینکه اگر ما مشکلاتمان با اروپا حل شود نیاز چندانی به آمریکا نخواهیم داشت.

رجالی همچنین با انتقاد از عملکرد بورس کالا گفت: بورس کالا تبدیل به یک دکان شده و باید فروش کالا در آن از حالت اجباری خارج شود.

 

انتظار کاهش قیمتها در بازار خودرو

شریعت، مدیرعامل یک شرکت خودروسازی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بازار دارای انتظارات کاهش قیمت است، گفت: همین موضوع باعث شده تا بازار خودرو دچار رکود شدیدی شود و مردم دست از خرید کردن برداشته‌اند. باید در چنین شرایطی به بازار اطمینان داد تا شرکت‌ها بتوانند نقدینگی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه خود را به دست آورند.

 

نظارت صوری سازمان استاندارد

عباسی، فعال صنعت تایر نیز در این جلسه با اشاره به اینکه باید هماهنگی بیشتری در زمینه تعیین تعرفه‌های واردات در کمیسیون ماده یک ایجاد شود، افزود: متاسفانه سازمان استاندارد نظارت چندانی روی واردات ندارد و عمده این نظارت‌ها نیز صوری هستند.

وی افزود: بیش از 30 برند در بازار تایر کشور وجود دارد اما هیچ کنترلی از نظر فنی روی آنها وجود ندارد و بعضا حتی شاهد واردات کالای تاریخ مصرف گذشته به کشور هستیم.

وی گفت: بانک مرکزی چهار سال پیش بخشنامه‌ای را در زمینه امکان‌پذیر نبودن دریافت تسهیلات توسط واحدهای تولیدی دارای سهام‌دار بانک اعلام کرد که این بخشنامه تبعیض‌آمیز بوده و باید اصلاح شود.

 

مظلومیت کارآفرینی

احمد‌پور، استاد دانشگاه و رئیس یک شرکت سرمایه‌گذاری نیز با اشاره به اینکه کشور هنوز دارای هیچ استراتژی صنعتی نیست، گفت: کارآفرینی در کشور مظلوم واقع شده و هنوز ارزش واقعی خود را پیدا نکرده است. در دولت‌های گذشته وزارت صنایع کوچک و متوسط داشتیم که این وزارتخانه به مرور با شهرک‌های صنعتی ادغام شد که باعث تضعیف آن شد.

 

اصلاح سیستم تعرفه واردات فولاد

ایزدپناه، فعال صنعت فولاد نیز با اشاره به اینکه سیستم تعرفه‌های واردات در حوزه محصولات فولادی باید اصلاح شود، گفت: متاسفانه بانک‌های خصوصی شرکت‌هایی تاسیس کرده‌اند که تمام امور مربوط به تولید و سرمایه‌گذاری را خودشان انجام می‌دهند. به این ترتیب تسهیلاتی به واحدهای مستقل نمی‌رسد.

 

ایجاد منطقه اقتصادی مشترک ایران و افغانستان

احسان‌فر، مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده سیمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه حضور کشور افزایش یافته است، گفت: در سال گذشته با وجود کاهش نرخ رشد اقتصادی شاهد رونق فعالیت‌های سیستم بانکی و تجارت پول در کشور بودیم. این در حالی است که با تجارت پول نمی‌توان ارزش افزوده در کشور ایجاد کرد.

وی گفت: استان سیستان و بلوچستان با 2.5 میلیون نفر جمعیت و سهم 11 درصدی از کل مساحت کشور عقب نگه داشته شده است. ما پیشنهادی را در زمینه ایجاد منطقه مشترک اقتصادی ایران و افغانستان ارائه کرده‌ایم و می‌توانیم با ایجاد پالایشگاه‌های کوچک در این منطقه سالها نیاز افغانستان را به سوخت تامین کنیم.

 

افزایش هزینه حمل داخلی

عزیزیان، فعال صنعت شیشه در این جلسه با اشاره به اینکه هزینه‌های حمل داخلی از 30 درصد ارزش کالا به بیش از دو برابر ارزش کالا افزایش یافته است، گفت: متاسفانه سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور هیچ حمایتی از فعالان اقتصادی ایرانی نمی‌کنند. چندی پیش یکی از فعالان اقتصادی پولش را در چین خورده بودند جلوی سفارت ایران در این کشور سه روز نشسته بود اما در نهایت مسوولان سفارت اعلام کردند که این موضوع ربطی به ما ندارد.

 

دولت بدهی‌اش را بدهد

رضایی، فعال صنعت خودرو نیز در این جلسه گفت: اگر شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی بدهی خود را به ما بپردازند ما هم می‌توانیم تعهداتمان را به شرکت‌های دیگر پرداخت کنیم که به این ترتیب بخشی از مشکلاتمان نیز حل می‌شود.

 

بانکها قوانین را به نفع خودشان اجرا می‌کنند

فردوس، یک فعال دیگر حوزه خودرو نیز گفت: متاسفانه بانک‌ها بخشنامه‌های خود را در هنگام اجرا عطف به ماسبق می‌کنند. ضمن اینکه بانک‌ها قوانین را به گونه‌ای که به نفع خودشان است، اجرا می‌کنند.

 

 

 

 

منبع: ایسنا

 

 

 انگلیس برای ازسرگیری گاز از میدان مشترک با ایران اعلام آمادگی کرد

دولت انگلیس اعلام کرده است با توجه به رویکرد جدید اتخاذ شده از سوی ایران، تولید گاز از میدان "رام" از سر گرفته خواهد شد.

 

به گزارش ایسنا، دولت انگلیس در سال 2010 به دلیل اعمال تحریم علیه ایران، تولید گاز از این میدان را متوقف و اعلام کرد که سهم ایران از درآمدهای حاصله از فروش گاز میدان رام در حسابی مسدود شده است؛ این درحالیست که اخیرا این دولت از اعلام آمادگی خود برای ازسرگرفتن تولید از این میدان خبر داده است.

 

پیشتر نیز وال استریت ژورنال در سپتامبر سال جاری میلادی، از رایزنی های وزارت انرژی انگلیس برای معافیت شرکت بی پی از تحریم های یک طرفه امریکا و اتحادیه اروپا علیه نفت ایران خبر داده بود. این وزارتخانه اعلام کرده بود به دنبال راهی برای تأمین معافیت بلند مدت به منظور فعالیت مشترک شرکت BP و شرکت ملی نفت ایران در میدان گازی

رام است.

 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، میدان رام (Rhum) در سال ١٩٧٧ میلادی در دریای شمال و در ٣٩٠ کیلومتری شمال شرق آبردین (Aberdeen) کشف شد و توسعه آن به صورت سرمایه گذاری مشارکتی بین ایران و شرکت BP انگلیس در دستور کار قرار گرفت به نحوی که 50 درصد سهم در اختیار شرکت BP به عنوان توسعه‌دهنده و 50 درصد سهم در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار داده شد.

 

تولید گاز از این میدان از سال ۲٠٠۵ تا ۲٠١٠ روزانه حدود 4.5 میلیون متر مکعب بوده است که در سال ۲٠١٠ دولت انگلستان به دلیل اعمال تحریم علیه ایران، تولید گاز از این میدان را متوقف کرد.

 

گاز میدان رام توسط سه حلقه چاه تولید و از خط لوله جریانی ۸ اینچ به چند راهه مرکزی زیر دریا (Central Subsea Manifold) فرستاده می‌شود و از آنجا به وسیله خط لوله ١٦ اینچی به طول ۴۴ کیلومتر به سکوی فرآورشی Bruce که راهبری آن در دست شرکت BP است، ارسال می‌شود. درنهایت نیز گاز فرآورشی حاصل از این جریان جهت توزیع و صادرات مورد بهره برداری قرار می گیرد.

 

 

نوبخت: به زودی روی برنامه ششم توسعه کار می‌کنیم

 

منبع: دنیای اقتصاد

سخنگوی دولت گفت: دولت در نظر دارد آئین‌نامه اجرایی لایحه بودجه را طی بهمن و اسفند تدوین کند تا اول فروردین سال آینده قانون و آئین‌نامه اجرایی بودجه را داشته باشیم.

محمدباقر نوبخت شامگاه شنبه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان در استانداری این استان اظهار کرد: با صداقت باید گفت نمی‌توان ادعا کرد که با اولین بودجه این دولت تمام نابرابری‌های استان‌ها که در طول تاریخ یا حداقل بعد از انقلاب بوجود آمده است، برطرف ‌شود.

به گزارش ایسنا، معاون رییس‌جمهور افزود: پیش‌بینی دولت برای بودجه یکساله است که به مجلس داده شده و مجلس شورای اسلامی باید در این رابطه تصمیم بگیرد.

وی درباره بودجه مربوط به استان سیستان و بلوچستان و با تاکید بر لزوم توجه به توسعه این استان گفت: برای توسعه سیستان و بلوچستان تلاش خواهیم کرد تا آنجایی که امکان داشته باشد بیشترین تخصیص بودجه به آن داده شود.

نوبخت در مورد استفاده از منابع خاص بودجه 93 توسط سیستان و بلوچستان نیز تاکید کرد: در این بودجه سه هزار میلیارد تومان که به تفکیک، 450 میلیارد تومان برای آب و راه روستایی، 500 میلیارد تومان برای بهسازی جاده‌ها و در نهایت 1500 میلیارد تومان برای راه‌آهن در نظر گرفته شده، پیش‌بینی شده است و می‌توان از محل‌های دیگر نیز برای سیستان و بلوچستان اعتبار تخصیص داد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور از در اختیار بودن 20 میلیارد دلار اعتبار ارزی و 10 هزار میلیارد تومان اعتبار ریالی از صندوق توسعه ملی برای تقویت بخش خصوصی و طرح‌های نیازمند به تسهیلات خبر داد.

وی در ادامه اظهار کرد: 35 میلیارد دلار تسهیلات خارجی نیز محل دیگری است که دولت می‌تواند از آن برای پیشبرد طرح‌های زیربنایی بویژه راه‌آهن استان بهره ببرد. از این میزان، تاکنون پیگیری‌های لازم برای 15 میلیارد دلار انجام شده است.

سخنگوی دولت، مصوبه تکمیل مراحل استخدام آن دسته از افرادی را که آزمون ورودی داده‌اند و منتظر ردیف اعتباری برای جذب نهایی بوده‌اند، به عنوان یکی از ره‌آورد‌های سفر به سیستان و بلوچستان عنوان کرد و در ادامه گفت: قیمت سوخت مصرفی در برخی کارخانه‌های استان مشکلات زیادی ایجاد کرده و برخی از آنها را در آستانه تعطیلی قرار داده است. بر این اساس، یارانه هزینه این سوخت مصرفی از محل اعتبارات یارانه در اختیار پرداخت می‌شود.

وی همچنین وعده داد مشروط بر اینکه قطعه نخست بزرگراه زاهدان به زابل تا پایان سال به اتمام برسد، 28 میلیارد تومان به آن اختصاص داده شود.

نوبخت در ادامه با بیان اینکه "حوزه معاونت برنامه‌ریزی به زودی بر روی برنامه ششم توسعه کار می‌کند"، تصریح کرد: در این برنامه همه شاخص‌هایی که نشان می‌دهد کدام استان‌ها عقب‌افتادگی دارند، دیده شده است و برای حل آنها تدابیر لازم اندیشیده می‌شود.

سخنگوی دولت استان و سیستان و بلوچستان را شایسته توجه بیشتر دانست و اظهار کرد: یکی از استان‌هایی که استحقاق، شایستگی و عدالت حکم می‌کند که بیشتر به آن توجه شود، سیستان و بلوچستان است.

 

امروز شنبه 30 آذر1392

 

اوباما علیه کنگره بر سر ایران

 

 

منبع : دنیای اقتصاد

گروه دیپلماسی- راستی‌آزمایی و اعتمادسازی ایران و 1+5 در فرآیند شش‌ماهه برنامه اقدام مشترک را می‌توان مهم‌ترین کانون و پایه توافق‌ هسته‌ای ژنو نامید. در این چارچوب، برداشتن گام‌های اعتما‌د ساز موضوعی است که می‌تواند بندها و مکانیسم‌های اجرایی توافق را بیش از پیش به سمت حل و فصل و رسیدن به یک دستاورد ملموس و مشخص، هدایت کند. اقدام باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در وتوی تحریم‌های احتمالی سنا را شاید بتوان مهم‌ترین اظهار نظر و مهم‌ترین اقدام عملی در راستای اعتمادسازی و وفادار ماندن به توافق هسته‌ای ژنو دانست.
توافق هسته‌ای در محک اعتمادسازی متقابل
اوباما تحریم سنا علیه ایران را وتو خواهد کرد

دولت اوباما که در هفته‌های اخیر به دفعات از کنگره خواسته‌است تا از تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری کند، در جدیدترین موضع‌گیری خود به نقل از سخنگوی کاخ سفید گفته است که اگر سنا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به تصویب برساند، مصوبه سنا را «وتو» خواهد کرد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در همین‌باره به خبرنگاران گفت: «دولت بارها به کنگره گفته‌است که مقطع کنونی زمان مناسبی برای تحریم‌های جدید نیست». به گفته سخنگوی کاخ سفید، تصویب تحریم‌های جدید در کنگره آمریکا، در هر قالبی، به دیپلماسی آمریکا ضربه می‌زند و این خطر وجود دارد که فرصت به دست آمده برای نیل به راه‌حل دیپلماتیک برای مساله اتمی ایران از بین برود. در توافق ژنو که هفته اول آذرماه منعقد شد، قید شده‌است که هیچ‌یک از طرف‌ها در طول شش ماه تحریم‌های تازه‌ای مربوط به برنامه هسته‌ای ایران وضع نخواهند کرد. اظهارات اوباما در واکنش به اقدام جدید سنای آمریکا است.
26 سناتور ارشد دموکرات و جمهوریخواه طرحی را برای تحریم بیشتر صادرات نفت ایران آماده و آن را به امضا گذاشته اند. مبتکران این طرح سناتور دموکرات رابرت منندز رییس کمیته روابط خارجی سنا، سناتور دموکرات، چاک شومر و سناتور جمهوریخواه مارک کرک هستند.  در عین حال ۱۰ نفر از روسای کمیته‌های سنا در حمایت از این اقدام اوباما با تصویب تحریم‌های جدید مخالفت کرده‌اند.
 به گزارش خبرگزاری رویترز، این ده سناتور دموکرات همگی از روسای کمیته‌های سنای ایالات متحده از جمله کمیته‌های قضایی، انرژی و اطلاعات هستند. احتمال تصویب تحریم‌های جدید توسط کنگره در حالی مطرح می‌شود، که پیش‌تر هم واشنگتن پست از قول یک مقام ارشد کاخ سفید نوشت که تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران، احتمال وقوع جنگ را تقویت می‌کند. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در گفت و گو با واشنگتن پست و همچنین یورونیوز با انتقاد از اقدام تحریمی آمریکا، گفت که این اقدام اگر چه نقض توافق ژنو نیست، اما می‌تواند مرگ توافق ژنو را در پی داشته باشد.
پنج‌شنبه هفته گذشته پس از اضافه شدن چندین فرد و شرکت به فهرست‌ تحریم‌های ایران، گروه مذاکره‌کنندگان ایران در انتقاد از این اقدام، میز مذاکرات را ترک و تاکید کردند که چنین اقدامی خلاف روح توافق است. با رفع برخی موانع، مذاکرات کارشناسی دو طرف از روز پنج‌شنبه مجددا از سر گرفته شد و دیروز جمعه هم ادامه پیدا کرد. این دور مذاکرات، که در ژنو برگزار می‌شود، برای روشن شدن روندهای اجرایی برنامه هسته‌‎ای ایران و رفع بخش‌هایی از تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران است.
همزمان در مسکو هم حمایت از توافق هسته‌ای و جلوگیری از تحریم‌های جدید علیه ایران خریدار خود را دارد. ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور روسیه ضمن تعریف و تمجید از نقش آمریکا در رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، ابراز امیدواری کرد که تصمیم آمریکا برای گسترش فهرست سیاه تحریم‌ها علیه ایران، پیشرفت به سمت یک توافق جامع را تضعیف نکند.
به گزارش «ایسنا» پوتین در یک کنفرانس خبری سالانه گفت که توافقی که ماه میلادی گذشته بین ایران و گروه 1+5 حاصل شد، بدون «موضع منطقی» دولت باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا امکان‌پذیر نبود. پوتین گفت: «درباره تحریم‌ها باید بگویم که به نظر من این یک تصمیم با نتایج معکوس است. من امیدوارم اقدامات در این زمینه  مانعی برای اینکه همه ما به سمت راه‌حلی برای موضوع هسته‌ای ایران حرکت کنیم، نباشد.»
پوتین که بارها از اقدامات آمریکا و اروپا علیه ایران در خارج از چارچوب تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کرده است، تاکید کرد که ایران حق داشتن یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز را دارد و جامعه بین‌المللی حق ندارد خواستار محدودیت‌های تبعیض‌آمیزی روی آن شود.
پرز: راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران را خواستاریم
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی اگرچه همواره مخالف هر گونه توافقی بر سر پرونده هسته‌ای ایران بوده، اما اختلاف نظر میان شیمون پرز رییس‌جمهوری و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی موضوعی است که در برنامه هسته‌ای ایران به چشم می‌خورد. پرز در تازه‌ترین مواضع خود که در دیدار با وزیر امور خارجه چین انجام گرفت، تاکید کرد که این رژیم نیز مانند کشورهای جامعه بین‌المللی خواستار یک راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران است.
شیمون پرز، رییس رژیم صهیونیستی در دیدار با ونگ یی، وزیر امور خارجه چین مدعی شد که این رژیم با تهدیدهای جدی و فرصت‌هایی بزرگ مواجه است و با ادعای اینکه یکی از این تهدیدها ایران هسته‌ای است، در عین حال گفت که فرصت برقراری صلح نباید نادیده گرفته شود.
به گزارش روزنامه اورشلیم پست، پرز در بخشی از سخنانش گفت: «جهان که چین یکی از بازیکنان اصلی آن است باید به مردم ایران کمک کند که از سیاست تهدید فاصله بگیرند.» وي افزود: این رژیم، مانند چین یک راه‌ دیپلماتیک را برای حل موضوع هسته‌ای ایران ترجیح می‌دهد.
رییس رژیم صهیونیستی ابراز عقیده کرد که فشار دیپلماتیک باید حفظ شود تا اطمینان حاصل شود که تحریم‌ها موثر باقی می‌مانند و مدعی شد که ایران باید مجبور شود از بازرسی‌ها و محدودیت‌هایی که جامعه بین‌المللی دنبال آن است، پیروی کند.
تردید فابیوس نسبت به توافق نهایی با ایران
اما در سوی دیگر ماجرا و در سازی ناکوک، وزیر امور خارجه فرانسه با بی‌توجهی به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، مدعی شد که ایران ممکن است هرگز حاضر به کنار گذاشتن توانایی‌های هسته‌ای تسلیحاتی‌اش نشود؛ او همچنین نسبت به شانس رسیدن به یک توافق نهایی با تهران در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش ابراز تردید کرد.
به گزارش «ایسنا» لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با روزنامه وال استریت ژورنال مدعی شد که نگرانی‌هایی دارد درباره این که ایران در زمینه محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش تا چه حد پیش خواهد رفت. به گزارش شبکه خبری فرانس 24، فابیوس با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد که مشخص نیست که آیا ایرانیان حاضر می‌شوند برای همیشه هرگونه ظرفیت دستیابی به سلاح را کنار بگذارند یا تنها با ایجاد وقفه در برنامه هسته‌ای‌شان موافقت خواهند کرد.
فابیوس در ادامه ادعاهایش گفت: «آنچه مهم است، اطمینان از این است که ایران به آنچه او توانایی تسلیحاتی شدن خواند، دست نخواهد یافت.» این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر فرانسه در مذاکرات هسته‌ای ژنو 2 در لحظات آخر مانع از رسیدن به توافق شد.


عكس: رويترز

 

 

 

امروز جمعه 29 آذر 1392

منبع: ایسنا

در کمیسیون انرژی مجلس صورت می‌گیرد؛

پیگیری ورود بخش خصوصی به عرصه تامین انرژی

یک عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه این کمیسیون، موضوع خصوصی‌سازی در عرصه‌های مختلف تولید انرژی را بررسی می‌کند، افزود: بخش خصوصی برای ما شامل شرکت‌های خارجی و داخلی است.

 

امیرعباس سلطانی، نماینده مردم بروجن در گفت‌وگو باخبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد بحث‌های اخیر مطرح شده توسط وزارت نیرو برای واگذاری بخشی از تامین انرژی برق به شرکت‌های خصوصی تاکید کرد که خصوصی‌سازی در بخش انرژی چه در برق و چه در گاز مصداق دقیق قانون اساسی است.

 

سلطانی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور در اکثر صنایع تولید انرژی از جمله برق و آب زیان‌دهی دارد، گفت: هزینه تولید برق و گاز و بخصوص آب برای دولت بسیار بالا است و مردم حاضر به سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها نیستند، در این شرایط اگر خصوصی‌سازی واقعی انجام شود می‌تواند بخشی از مشکلات کشور را در عرصه تامین انرژی برطرف کند.

 

این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: باید تلاش کنیم تا از خصوصی‌سازی رانتی، خصولتی‌سازی و واگذاری صنایع به شرکت‌هایی که توانایی انجام کار را ندارند، خودداری کنیم.

 

نماینده بروجن اظهار کرد: مردم باید به مشارکت در عرصه تولید انرژی راغب شوند، لازم است که به جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تولید برق و گاز بپردازیم چرا که این تنها راه نجات از بحران انرژی برای کشور خواهد بود.

 

سلطانی با بیان اینکه اروپا هم در عرصه تامین انرژی الگوی خصوصی‌سازی را پیاده کرده است ،گفت: کمیسیون انرژی مشغول بررسی راه‌هایی است که از طریق آن بتوانیم بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری در صنایع انرژی ترغیب کنیم.

 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: متاسفانه ساختارهایی در عرصه خصوصی‌سازی دچار اشکال است چه در وزارت نفت و چه در وزارت نیرو، عموما دولت مخالف خصوصی‌سازی است و بر سر راه شرکتهای خصوصی سنگ‌اندازی می‌کند چرا که دولت بخش خصوصی را رغیب خود می‌داند.

 

این عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: یکی از نمونه‌های ممکن برای خصوصی‌سازی بهره‌برداری از گاز ترش است کشورهای عربی و آنهایی که با ما حوزه‌های نفتی مشترک دارند با کمک خارجی‌ها و شرکای تجاری غربی‌شان این گاز ترش را مورد بهره‌برداری قرار می‌دهند اما به این دلیل که ما حاضر نشده‌ایم مشارکت بخش خصوصی را به طور منطقی بپذیریم بخش عمده‌ای از گاز ترش ما سالانه به هدر می رود.

 

سلطانی گفت: مشغول بررسی راه‌ها برای ورود بخش خصوصی داخلی و خصوصی به عرصه تامین انرژی هستیم تا بتوانیم بخشی از نیاز کشور به انرژی را جبران کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

امروز 28 آذر 1392

 

نیره پیروبخت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران شد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی اوایل ماه جاری اخباری مبنی بر ابقای نظام‌الدین برزگری در سمت ریاست سازمان ملی استاندارد مطرح شده بود که در جلسه امروز هیئت دولت به پیشنهاد محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهوری، نیره پیروزبخت به عنوان رئیس جدید سازمان استاندارد انتخاب شد.

در همین حال پیروزبخت در گفت‌وگویی کوتاه با خبرنگار ایسنا عنوان کرد که هنوز چیزی درباره حکم ریاست سازمان استاندارد نشنیده و تازه متوجه این موضوع شده است.

پیروزبخت در حال حاضر مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد است. از جمله سوابق اجرایی وی می‌توان به کارشناس مسئول آزمایشگاه متالوژی، مدیرکل مکانیک و فلزشناسی، مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات، عضو هیات مدیره انجمن علمی ریخته‌گری به مدت 10 سال، عضو هیات ویژه انجمن علمی ریخته‌گری، سرپرست دفتر امور زنان موسسه و عضو شورای مشاوران نشریه علمی ریخته‌گری اشاره کرد.

نظام‌الدین برزگری از سال 1387 تاکنون ریاست سازمان ملی استاندارد را بر عهده داشته است. این برای نخستین بار در تاریخ سازمان ملی استاندارد است که یک زن به ریاست این سازمان نظارتی منصوب می‌شود.

همچنین قرار است مراسم تودیع و معارفه روسای قبلی و جدید سازمان استاندارد ایران روز یکشنبه اول دیماه در کرج برگزار شود.

 

 

 امروز 27 آذر 1392

 

 

موسسه جهانی انرژی فکتس (FGE) در لندن اعلام کرد:‌ انتخاب وزیر جدید نفت و کاهش تحریم‌ها، چشم‌انداز خوبی را برای آینده‌ی صادرات گاز ایران از طریق خطوط لوله فراهم کرده است.

 

 

 

وزیر نفت ایران، افراد با سابقه‌ای را در مناسب اجرایی قرار داده و تکمیل فازهای فراساحل میدان گازی پارس جنوبی را در اولویت قرار داده است.

 

 

 

 

 

در صورتی‌که مسائل ایران در ارتباط با موضوع هسته‌ای حل‌وفصل شود، ایران قادر خواهد بود روزانه 3 الی 4 میلیارد فوت مکعب گاز به همسایگان خود از جمله عمان، امارات، کویت، پاکستان وعراق صادر کند. این درحالی است که چشم‌انداز چندان روشنی برای صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) وجود ندارد.

 

 

 

 

 

پیشرفت‌های پارس جنوبی

 

 

 

میدان گازی بزرگ پارس جنوبی هم‌اکنون قادر به تولید حدود 9 میلیارد فوت مکعب گاز از 10 فاز است و 14 فاز آن در حال توسعه است. همه این فازها غیر از پنج مورد، در مراحل اولیه‌ی خود قرار دارند و بعید به نظر می‌رسد که تا پیش از 2020 به مدار تولید وارد شوند. احتمالا فازهای 12 و 15 تا 18 تا سه الی چهار سال آینده در مدار تولید قرار می‌گیرند. این فاز‌ها قادر خواهند بود تولید روزانه گاز ایران را هفت میلیارد فوت مکعب و 280 هزار بشکه میعانات گازی افزایش دهند.

 

 

 

براساس گزارش موسسه جهانی انرژی فکتس،‌ فاز 12 که توسعه یافته‌ترین فاز از پنج فاز مورد اشاره است، نهایتا قادر به تولید روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز و 120 هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود.

 

 

 

براساس این گزارش، اولین مرحله از شش مرحله‌ی شیرین‌سازی گاز فاز 12 در اواسط سال 2014 با تولید 500 میلیون فوت‌مکعب آغاز می‌شود. باقی مراحل تا سال 2015 اجرایی خواهند شد.

 

 

 

شرکت ملی نفت ایران، اولین بستر‌های لازم به منظور تولید گاز از فاز 12 را فراهم کرده و حفاری شش چاه را آغاز کرده است.

 

 

 

براساس گزارش سازمان انرژی جهانی فکتس، فاز 15 و 16 که 74 ماه است در حال توسعه هستند، به منظور شروع تولید گاز حداقل به دو سال زمان بیشتر نیاز دارند. انتظار می‌رود که این فاز‌ها روزانه دو میلیارد فوت‌مکعب گاز و 80 هزار بشکه میعانات گازی تولید کنند.

 

 

 

فاز 17 و 18 در مجموع دارای 11چاه از 44 چاه طراحی شده هستند. حفاری باقی این چاه‌ها سال‌ها زمان نیاز دارد. یکی از واحدهای شیرین‌سازی گاز در این فاز احتمالا سال آینده کامل می‌شود، ولی ساخت باقی واحدها به دو الی سه سال زمان نیاز دارد. انتظار می‌رود این فازها روزانه دو میلیارد فوت مکعب گاز و 80 هزار بشکه میعانات گازی تولید کند.

 

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تمایل چندین شرکت خارجی برای سرمایه گذاری در معادن ایران خبر داد.

 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جعفر سرقینی در مراسم امضای تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان زمین شناسی، ایمیدرو و معاون معدنی وزارت صنعت برای عملیات اکتشافی در منطقه سنگان اظهار کرد: در حال حاضر ایمیدرو به دنبال ایجاد یک جوینت ونچر با یک شرکت خارجی است تا بتواند به سرمایه گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی بپردازد.

 

وی افزود: همچنین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز با دو شرکت خارجی دیگر در حال مذاکره برای همکاری است.

 

وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا پول بخش معدن در حوزه اکتشاف سرمایه گذاری می شود که باید این اتفاق در ایران نیز رخ دهد، افزود: شرکتهای بزرگ معدنی جهان مانند ریوتینتو، بی اچ پی بیلیتون و واله همگی پول حوزه معدن خود را در بخش اکتشاف سرمایه گذاری می کنند و به طور طبیعی پول از حوزه های خارج از معدن وارد بخش اکتشاف نمی شود، چون این بخش ذاتا دارای ریسک است.

 

 

 

 

امروز 26 آذر1392

 

ایسنا:

 

روزانه حدود سه تا چهار میلیون شاخه گل در ایران تولید می‌شود اما به دلیل نبودکشش در بازار مصرف داخل وعدم حمایت های لازم برای تکمیل پایانه صادراتی بیش از50 تا 60 درصد از آنها تبدیل به ضایعات می‌شود.

 

به گزارش ایسنا، مسلم نوروزبیگی، عضو شورای بازار گل و گیاه شهید محلاتی تهران با بیان مطلب بالا گفت: با توجه به بررسی‌های اتحادیه گل و گیاه ایران به این نتیجه رسیدیم که تنها راه برای ایجاد بازار صادراتی، احداث و راه اندازی پایانه گل و گیاه است. این نوع پایانه دربسیاری از کشورهای اروپایی به‌ویژه هلند به صورت حراجی متداول شده است

 

 

آمادگی یک شرکت ایرانی برای ساخت خط لوله صلح در پاکستان

 

منابع پاکستانی از علاقه مندی یک شرکت ایرانی برای تامین اعتبار ساخت بخش پاکستانی خط لوله صلح خبر دادند.

 

 

ایران به دنبال ورود به بازار ساخت سکوهای نفتی فراساحلی و رقابت با شرکتهای خارجی در این حوزه است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از پرس تی وی، صنایع دریایی ایران در حال حاضر این سکوها را در دریای خزر ساخته اند و توانایی خود را در این زمینه ثابت کرده اند اما به کمک دولت نیاز دارند.

ایران برای توسعه میادین نفتی دریایی در آینده به حدود 30 چاه نفتی فراساحلی احتیاج دارد.

ایران اعلام کرده که قصد دارد سالانه برای ساخت هر سکوی حفاری نفتی 165 میلیون دلار هزینه کند و پس از انجام کار سالانه از خروج دو میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد. اولین سکوی حفاری نفتی فراساحلی در سال 1991 در ایران احداث شد که کیفیت آن توسط شرکت جی ال آلمان تایید شده است.

 

 

 

نخستین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی همزمان با گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گشایش یافت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این نمایشگاه در محورهای کلینیک اشتغال و کارآفرینی، کارگاههای آموزشی، معرفی رشته‌ها و مشاغل دانشگاه جامع علمی کاربردی، نمایشگاه مشاغل خانگی و روستایی، دستاوردهای دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی، معرفی کارآفرینان استان و اختراعات و ابداعات، در 22 غرفه برپا شده است تا جدیدترین پژوهشها و تحقیقات کاربردی مراکز دانشگاهی و اختراعات مخترعان کردستان را به نمایش بگذارد.

فراهم کردن زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی در کشور و کردستان، ارائه توانایی‌های دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی، ایجاد فرصت پیوند بین صنعت و دانشگاه، آثار و پیامدهای توسعه مشاغل خانگی و توجه به توسعه منطقه‌ای و کشوری از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی و ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی،صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعیت هلال احمر تا 27 آذرماه پذیرای علاقمندان خواهد بود.

 

 

خبرگزاری تسنیم: وزرای خارجه اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای اعلام کردند به محض اینکه کارشناسان تایید کنند تهران به مفاد توافق ژنو عمل می کند، آماده تعلیق بخشی از تحریم ها علیه ایران است.
تاریخ: ۲۵/آذر/۱۳۹۲

 

 

خبرگزاری ایسنا:

 

در لایحه بودجه پیشنهادی 93، دولت مبلغ 190 میلیارد تومان را برای کمک به اشخاص حقوقی غیر دولتی اختصاص داده است.

 

 

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی که به نظر می‌رسد، نگاهی انقباضی بر لایحه بودجه سال 93 حکمفرماست اما دولت در کنار افزایش سهم شرکت‌های دولتی، حمایت خود از اشخاص حقوقی غیر دولتی را نیز فراموش نکرده و سهمی 190 میلیارد تومانی برای آنها در نظر گرفته است.

 

در بخش ردیف های متفرقه هزینه‌های دولت نام 51 سازمان و موسسه به چشم می‌خورد که طبق برنامه‌های قوه مجریه مبلغی در حدود 119 میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه‌ی اعتبارات هزینه‌ای و 70 میلیارد تومان نیز در قالب اعتبارات دارایی‌های تملک سرمایه‌ای دریافت خواهند کرد.

 

هدف از این اعتبارات که به صورت هر ساله توسط دولت ارزیابی و در لایحه بودجه منظور می‌شوند، حمایت مالی از موسساتی است که در عرصه عمومی جامعه فعالیت دارند و اکثریت قریب به اتفاق آنها را نهادهای غیر دولتی فرهنگی تشکیل می‌دهند.

 

در بین نهادهایی که با توجه به این بند از لایحه بودجه اعتبارات هزینه‌ای دریافت می‌کنند نام موسساتی چون سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، بنیاد فرهنگی مهدی موعود، دایره المعارف بزرگ اسلامی، بنیاد حکمت اسلامی صدرا و بنیاد بین المللی غدیر دیده می‌شوند.

 

در کنار آن مبلغ هفت میلیارد و 200 میلیون نیز برای کمک به موسسات فرهنگی و دینی استان‌ها، یک میلیارد برای کمک به مرکز تربیت مدارس دینی مناطق محروم، یک میلیارد برای کمک به هیات رزمندگان اسلام و همچنین مبلغ 2.5 میلیارد تومان نیز برای کمک به اقلیت‌های دینی در نظر گرفته شده است.

 

در بخش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیز که شامل طرح‌های عمرانی و گسترش برخی از اماکن هست نیز مبلغ 25 میلیارد تومان به شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه (کمک به تکمیل و تجهیز مصلی‌ها) ، مبلغ 25 میلیارد تومان به طرح زیارت (موضوع ماده 12 قانون برنامه پنجم توسعه)، مبلغ 20 میلیارد تومان مربوط به تکمیل طرح آستان مقدس حضرت امام(ره) مدنظر قرار گرفته است.

 

به این ترتیب در مجموع دولت در لایحه بودجه سال 93 که به مجلس ارائه شده است مبلغ 119 میلیارد و 500 میلیون تومان را جهت کمک به اعتبارات هزینه‌ای این 51 موسسه و همچنین مبلغ 70 میلیارد و 500 میلیون تومان را نیز جهت کمک به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این نهادها اختصاص داده است.

تاریخ: ۲۵/آذر/۱۳۹۲

 

 

آگهی ها

شهرک های صنعتی

طرح های اقتصادی

پروژه ها