ایده ها

اولین خودروی جهان در شرکت فورد تولید شد. گرچه این شرکت در سال ۱۹۰۳ تأسیس شد، اما هفت سال پیش از آن، هنری فورد ،بنیانگذار شرکت، به عنوان یک مهندس جوان و خلاق، اولین وسیله نقلیه چهار چرخ را ابداع کرده و ساخته بود. این وسیله که چهارچرخ (QUADRICYCLE)” نامیده می‌شد، مانند یک قایق، با فرمانی رانده می‌شد و بدون اینکه امکان برگشت به عقب داشته باشد، با دو سرعت متفاوت حرکت می‌کرد.

 

فورد جوان پنج سال پیش از آن، یعنی در سال ۱۸۹۱ به عنوان یک مهندس در شرکت ادیسون در دیترویت کار می کرد.دو سال بعد که به جایگاه سرمهندسی ارتقا یافت، آنقدر پول کافی به دست آورده بود، تا به تکمیل تجارب شخصی خود در زمینه موتورهای احتراق داخلی بپردازد.

 

سال ۱۹۰۳ زمانی که هنری فورد با سرمایه ۲۸٫۰۰۰ دلار به همراه ۱۱ سرمایه‌گذار توافق‌نامه همکاری با ایالت میشیگان را گرفت، شرکت فورد تأسیس شد. کمتر از یک ماه بعد، اولین خودروی شرکت دردیترویت به یک دکتر فروخته شد.

 

مدل‌های تولیدی خودرو شرکت در ابتدا نام حروف الفبا انگلیسی را داشت و تا ۱۹ حرف تولید شد. پس از تولید خودروی مدل ای ام در سال ۱۹۰۸ معروفترین و ماندگارترین مدل خودروی شرکت، یعنی مدل فورد تی به بازار آمد.

 

این خودرو سیاه رنگ، ساده و از نظر قیمت، مناسب بود. یک سال بعد که بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه از این مدل تولید شد، قیمت خودرو از ۸۲۵ به ۳۶۰ دلار کاهش یافت. بهبود چشم‌گیر در کارایی تولید، به‌ویژه نصب و به‌کارگیری اولین نوار نقاله خط مونتاژ، در سال ۱۹۱۳ در شرکت دلیل اصلی این امر بود.

 

در سال ۱۹۱۴، تعداد کارکنان شرکت ۱۳٫۰۰۰ نفر بود، که ۳۰۰ هزار خودرو تولید می‌شد. در آن زمان بقیه ۲۹۹ خودروساز، با ۶۶٫۳۵۰ پرسنل، تنها ۲۸۰٫۰۰۰خودرو تولید می‌کردند.

 

در سال ۱۹۱۸ نیمی از خودروهای ایالات متحده آمریکا، فورد مدل تی،بود. سال ۱۹۲۲ شرکت بیش از یک میلیون خودرو ازفورد مدل تی،تولید کرد، که ۵۶ درصد تولید خودرو جهان بود. این مقدار در سال‌های بعد، به سالانه دو میلیون خودرو رسید. در سال ۱۹۲۰، فورد در هر دقیقه، یک خودرو تولید می‌کرد. در فاصله ۲۰ سال از تولید مدل تی، بیش از ۱۵ میلیون دستگاه از آن به فروش رفت.

 

در سال ۱۹۱۹ فورد و پسرش ادسل، که قصد توسعه شرکت را داشتند و با مقاومت سهام‌داران روبرو شده بودند، تمام سهام شرکت را خریدند. درهمین سال، هنری فورد، رهبری شرکت را به دست پسرش سپرد. یک سال بعد، شرکت برای حمل مواد و قطعات به کارخانه و آمادگی برای تولید انبوه، ازراه آهن استفاده کرد. شرکت در سال ۱۹۲۵، شرکت موتور لینکلن را خرید و در دهه ۱۹۳۰ نیز بخش مرکزی مرکوری برای خودروهای با قیمت متوسط، تأسیس شد.

 

ادسل فورد، برخلاف پدرش که به مکانیک علاقه و تاکید داشت، دوستدار طراحی بود. او اول بار در سال ۱۹۳۳ واحد طراحی را در شرکت فورد، دایر کرد، که حاصل کار آن، طراحی‌های نوین خودرو بود. در سال ۱۹۴۳، ادسل که از ۱۹۱۷ نایب رییس و از ۱۹۱۹ رییس هیئت مدیره شرکت فورد بود،، درگذشت. هنری فورد مجدداً به صحنه اجرایی شرکت برگشت و رهبری را به دست گرفت. پس از انتظام کارها، رهبری شرکت به پسر ادسل و نوه هنری یعنی؛ هنری فورد دوم رسید. او تا سال ۱۹۷۹ قدرتمندانه در سمت مدیر عاملی شرکت، فعال بود و هشت سال بعد، درحالی‌که به‌عنوان رئیس هیئت مدیره کمپانی فورد، عمل می‌کرد، درگذشت.

 

در این مدت اولین شرکت لیزینگ خودرو توسط فورد تأسیس شد. در سال ۱۹۸۸فروش شرکت به ۳٬۵ میلیارد دلار رسید، که تا آن زمان بالاترین سطح در شرکت‌های خودروسازی محسوب می‌شد.

 

پس از مرگ هنری فورد دوم، پسر برادرش بیل فورد رهبری شرکت را در دست گرفت و باتوجه به تغییرات فضای صنعت خودروسازی ، شرکت را در مسیر جدید هدایت کرد. در سال ۱۹۹۸ فورد اولین شرکت خودروسازی بود که استاندارد زیست محیطی ایزو ۱۴۰۰۱ را دریافت کرد. در سال ۲۰۰۱حداقل ۹۰٪ درصد از تأمین کنندگان فورد، طرح اجرای این استاندارد را در برنامه داشتند و اکنون تمامی تأمین‌کنندگان به دریافت این گواهینامه نائل آمده‌اند.

 

ابداع خط تولید برای تولید انبوه، کاری که هنری فورد انجام داد، استفاده از نوار نقاله برای خط تولید و دستیابی به تولید انبوه خودرو از این طریق بود. درحقیقت به‌کارگیری همین خط تولید انبوه توسط فورد بود، که کاربرد عملی مدیریت علمی تیلور را، که به محور تخصص‌گرایی و تقسیم کار استوار شده بود، به نقطه اوج رساند.

 

گفته می‌شود که هنری فورد ایده خط تولید را، از مشاهداتی در کشتارگاه شیکاگو یاد گرفته بود. نکته دیگری که در کار فورد وجود داشت و محور تفکر او محسوب می‌شد، به‌وجود آوردن استاندارد واحد در تولید قطعات خودرو از طریق تأمین کنندگان مختلف بود.

 

این همان چیزی است، که امروزه نیز خودروسازان به آن تکیه و تأکید می‌کنند. فورد در بدو تأسیس تنها چهار تامین کننده داشت. با ورود خودروی مدل تی و تولید انبوه آن، تعداد تأمین کنندگان به سرعت افزایش یافت و در دهه ۱۹۵۰ به ۶۰۰۰ رسید.

 

در آن زمان اصطلاح ۶۰۰۰ شریک برای نامیدن این تأمین‌کنندگان از سوی شرکت فورد به کار برده می‌شد. گرچه روش تولید انبوه فورد با افزایش بهره‌وری منجر به دستیابی شرکت به سودهای کلان شد، اما مهارت‌ها و شایستگی‌های فردی، از میان رفت و به جای آن تولید بر پایه تقسیم‌بندی‌های دقیق و جزیی کار با حد و مرز کاملاً مشخص مطرح گردید.

 idea

خیز برای 2 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی

چطور به تولید ناخالص داخلی 2 تریلیون دلار در سال خواهیم رسید. 

در حال حاضر تولید ناخالص داخلی ایران حدود 450 میلیارد دلار در سال میباشد. برنامه ای در حال تدوین میباشد که بتوان به رقم دو تریلیون دلار در سال رسید. 

نحوه ی آتش‌نشانی جنگلها

 

بازیافت باتری های لیتیوم یونی

بازیافت باتری های لیتیوم یونی

مشکلی که می تواند گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را به خطر بیاندازد.

چطور چالش بزرگ انرژی را حل خواهیم کرد؟

 

مقایسه ای اجمالی در مورد منابع تجدید پذیر وجمعیت در اروپا و کشورهای خاورمیانه

نویسنده: پرویز محسن وند

با توجه به اینکه منبع اصلی ثروت منابع تجدید پذیر میباشد و مهمترین منبع تجدید پذیر آب شیرین و زمین های کشاورزی است در این رابطه مقایسه ای اجمالی بین اروپا و کشورهای خاورمیانه انجام میشود.

اروپا: مساحت در حدود ده میلیون کیلومتر مربع جمعیت در حدود هفت صد و سی میلیون نفرو بیش از هشتاد در صد مساحت این قاره قابل کشاورزی و سکونت میباشد.

ایران: مساحت در حدود یک میلیون و ششصد و چهل و هشت هزار کیلومتر مربع.مساحت قابل کشت آبی ایران مطابق آمار موجود در سایت های وزارت کشاورزی چهار در صد از مساحت ایران را تشکیل میدهد و چهار در صد از مساحت ایران 65920 کیلومتر مربع میباشد.مطابق همین آمار سایت های وزارت کشاورزی دوازده در صد از مساحت ایران نیز قابل کشت دیم میباشد و چون بازدهی زمین های دیم کم است میتوان این دوازده در صد را معادل شش در صد زمین قابل کشت آبی دانست.با توجه به موارد بالا میتوان نتیجه گیری کرد که مجموعا ده درصد از مساحت ایران قابل کشت میباشد و این مساحت برابر 168000 کیلومتر مربع میباشد حال چنانچه جمعیت هشتاد میلیون نفری ایران را بر این مساحت تقسیم کنیم تراکم واقعی جمعیت برابر خواهد شد با 476 نفر بر کیلومتر مربع.

در مورد اروپا هم میتوان گفت که جمعیت هفتصد و سی میلیون نفری این قاره در هشت میلیون کیلومتر مربع زندگی میکنند که تراکم جمعیت در این مساحت تقریبا 91 نفر در کیلومتر مربع میباشد.مطابق این اعداد تراکم جمعیت در بخش قابل سکونت ایران 5.23 برابر تراکم جمعیت در قاره اروپا میباشد و مطابق محاسبات انجام شده این نسبت در بیشتر کشورهای خاورمیانه وجود دارد.این بدان معنا است که اگرمسلمانان ساکن اروپا بودند حالا اروپا بیش از سه و نیم میلیارد نفر جمعیت داشتو به دلیل عدم تناسب بین جمعیت سه و نیم میلیاردی با منابع اروپا بخش بزرگی از این جمعیت در فقر و فساد بسر میبرد و بر عکس اگر اروپائیان ساکن ایران بودند جمعیتی در حدود پانزده میلیون نفر میداشتند که در آن صورت میتوانستند کلیه نیازهای غذایی خود را از منابع داخلی برآورده سازند و نیز با صدور نفت و گاز جمعیتی ثروتمند و مرفه باشند.

اگر استدلال بالا درست باشد میتوان نتیجه گیری کرد که بیشتر کشورهای بیابانی و پهناوری مانند ایران و مصر وپاکستان و افغانستان و الجزایرو مراکش وتونس وعراق و سوریه و عربستان و . ... در واقع دارای جمعیت بسیار زیادی هستند که تامین مایحتاج این جمعیت زیاد سبب فشار بر اکوسیستم و تخریب شدید آن شده همانگونه که بیشتر خاورمیانه بزرگ با این مشکل روبرو میباشد.چون منابع کشورهای مورد نظر برای تامین نیازهای جمعیت کافی نیست پس طبیعی است که فقر و فسادوجنگ و تروریسم و مهاجرت ادامه یابد.

نوشته تهیه شده نتیجه دو ساعت بررسی و مطالعه و محاسبه توسط اینجانب پ- م میباشد طبیعی است که اشکالات و نواقصی هم در آن باشد.

البته هدف از استدلال بالا این نیست که منکر اشکالات مدیریتی و دیگراشکالات موجود در کشورهای خاورمیانه باشیم بلکه هدف این است که نقش منابع و جمعیت را نیز با ذکر عدد و رقم بررسی کرده باشیم زیرا بنظر نویسنده این مقوله بسیار مهم اغلب مورد غفلت افراد تاثیر گذار بر مردم قرار گرفته است.

آگهی ها

شهرک های صنعتی

طرح های اقتصادی

پروژه ها